søndag 23. september 2012

Fredag-søndag – Karlsruhe og tilliggende herligheter


Dette ble en fin og forholdsvis kort etappe og sykkelveien gikk delvis langs Rhinen:

Men pga. bygging av nye diker for å kunne ta imot en 200-årsflom, måtte vi sykle en del lenger inne i landet enkelte strekninger - inn og ut av små byer.  Men det var svært interessant å lese opplysningsskilt om hvordan man lager områder der Rhinen kan flomme inn og stoppe ytterligere flom nedover i vassdraget -  Oversømmel­sesområder heter det på tysk: http://de.wikipedia.org/wiki/Hochwasserschutzpolder

Omsyklingen var forøvrig topp merket. Noen skilter viser navn på byer og steder i nærheten og hvor langt det er, andre er bare en grønn pil på hvit bakgrunn som viser når man skal svinge i et kryss eller eventuelt fortsette rett frem. Tyskland er et land med stødig liming – for å bruke et av Stutums favorittuttrykk.

Etterhvert kom vi til Karlsruhe som også var en positiv overraskelse.  Rett nok har den tyske forfatningshøyesterett (som holder til her) nettopp tatt stilling til om EUs redningspakke er i strid med tysk grunnlov (noe den ikke er), så vi kan dessverre ikke bistå der.  Men Karlsruhe er en hyggelig by likevel – en nokså ny by – grunnlagt på 1700-tallet: http://de.wikipedia.org/wiki/Karlsruhe.

(Til deg som følger lenker til Wikipedia: Vi bruker lenker til tysk Wikipedia – den er best på tyske forhold, men du finner også lenke til norsk eller engelsk Wikipedia til venstre i menyen, om du foretrekker andre språk).  Og Karlsruhe er også en trikkeby – det gleder vi (Christian) oss til å utforske.  Særlig linje 5 kan anbefales - det er en veterantrikk i daglig drift!  Den var riktig yndig og litt skjelmsk.

Lørdag fikk Christian jobbe litt mens Marit besøkte slottet som hadde utstilling om Baden i 900 år og i tillegg fikk med seg en utstilling om anvendt kunst med mye jugendstil. Hun fikk også kommet seg helt opp i toppen på slottets tårn og fikk en flott utsikt over byen.

Syklene ble levert til ettersyn og oppgradering slik at de kan holde et par tusen mil til, så søndag har vi vært helt uten sykler. Derfor reiste vi med S-Bahn til Baden Baden og koste oss der i parken langs elven og i rosehagen. Her fikk vi naledning til å være kulturelle igjen da det var en utstilling i Museum Frieder Burda med Ferdinand Léger og HenriLaurens. Et fantastisk bygg som det var en opplevelse bare å se, men også en kjempeflott utstilling. http://www.museum-frieder-burda.de/   

Med dette tar bloggen mcsykkel seg en velfortjent hvil ifb en kort reise til hjemlandet fra mandag til onsdag.  Vi skriver igjen torsdag eller fredag om vi har noe å berette.  Følg med, følg med!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar