søndag 26. august 2012

Fredag 24.8: Nye rekorder

Idag gikk turen først fra Viborg til Silkeborg – 53 km med gjennomsnitt på 17,67 synes vi er ganske bra.  Og når vi først var igang, fortsatte vi på en gammel jernbane til et øde forlatt sted som heter Velling Koller.  Her bodde vi på en bondegård uten internett og derfor kommer bloggen to dager forsinket.  Vi har allerede tilbakelagt mer enn tredjeparten til Hamburg (det er viktig å ha delmål). Å sykle på nedlagte jernbanestrekninger kan anbefales, det er nesten helt flatt og deilig langt fra annen trafikk.
En som følger bloggen meget har spurt om vi ikke snart kommer til Bloggsberg (vi sier ikke hvem denne personen er) og vi benytter derfor anledningen til litt folkeopp­lysning:  Bloksberg (det skrives slik på norsk) er et fjell i Tyskland som egentlig heter Brocken.  Det ligger på grensen mel­lom forbundsstatene Sachsen-Anhalt og Thüringen.  Det er ca 1100 meter høyt og det går jernbane helt til topps (Harzer Schmalspurbahn GmbH - die Grösste unter den Kleinen).  Der har vi allerede vært og turen anbefales på det varmeste.
I nabolaget her ligger Danmarks smukkeste veteranjernbane, men den har ikke avgang før kl 1320 imorgen så det blir for sent. Men vi fikk tatt en titt på togsettet og er helt enig med danskerne – det var meget smukt.
For lesere som er mer interessert i hage og natur enn samferdsel, kan vi opplyse at de finnes i Danmark også og kommer frem på sykkelstier når det er fuktig og varmt. De er mange og store og riktig vemmelige. De fleste har vel gjettet at de er brunsneglene det er snakk om. Ellers har vi sett mange fugler av ulike slag og ekorn har krysset vår sti i skogen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar