søndag 26. august 2012

Lørdag: Ikke regn, litt regn, mer regn, mye regn, mye mer regn

Legg til motvind, skogs­vei og en del grusvei med lange drøye motbakker så er dagen beskrevet.  Men vi kom oss frem til Vejle og begynner å forstå at hærmænderne som laget veien var kloke:  Hærvejen går stort sett langs Jyllands høyeste rygg (80-100 moh) og så lenge vi holder oss til den, er det rimelig flatt.  Å ta avstikkere til Silkeborg og Vejle gir fine unnarenn, men straffen kommer i form av motbakker etterpå. 
Men nå er vi i Vejle og yr.no har varslet oss om at morgendagen er en fin hviledag – det meldes opptil 26 mm nedbør!! I Vejle var turistinfoen stengt, men vi fant en hjelpsom ung dame som skaffet oss rom i herberget som egentlig var stengt.  Det er en B&B like ved jernbanen og her tilbringer vi søndagen. Mandag tar vi toget tilbake til Jelling som er der vi forlot hærvejen. – 70 moh.
Christian har for øvrig registrert at det ikke er sant at det finnes en koselig dansk kro omtrent hver femte kilometer, der det er en sød koldjomfru som har lavet de dejligste lune smørrebrød som hun selger for en slik og ingenting sammen med en lille Tuborg.  Vi så ingen slike idag, men plutselig dukket det opp en Løvepark langs Hærvejen og der spiste vi rimelig godt.
Vi har også funnet ut at Palermo er nærmere enn vi trodde og måtte la oss avbilde da vi kom dit.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar