søndag 30. september 2012

Fredag: Freistett – Breisach


Dagen opprant med sol og lite vind. Veien fortsatte på grus oppå og langs diket med et yrende fugleliv. Vi såg hegre, div. typer ender, gjess, svaner og måker og Marit fikk oppleve å se en isfugl (http://no.wikipedia.org/wiki/Isfugl) lette fra bredden av elven. I tillegg så hun en hvit hegre som fløy over vannet i følge med to vanlige grå hegrer. Dette ble dradd i tvil av Christian som akkurat på dette strekket valgte å sykle på bilveien parallellt med diket. Været ble bare bedre og bedre og temperaturen steg så vi kunne sykle i kortermede skjorter og  bare nyte det. Veien på diket langs Rhinen ble etterhvert noe ensformig: Den gikk stort sett rett frem og absolutt flatt med skog på den ene siden og vann på den andre. Vi måtte  bare passe på at vi holdt oss på rett side, Christian ville absolutt ikke over til Frankrike som ligger på andre siden av elven her. 


Motorveibro mellom Tyskland og Frankrike sett fra sykkelveien

Vi hadde et par gode raster og selv om det blåste litt en kort periode, var det stort sett vindstille. En kort periode syklet vi bort fra den merkede veien og fikk litt asfaltdekke, det gjorde at vi klarte å sykle lenger enn noensinne: Dagens etappe ble 107 km og dermed ny rekord! Antakelig kommer den til å bli stående hele turen gjennom.

Før vi startet turen fra Norge sa Christian at det var 30 sykkeldager til Basel. Nå har vi syklet 29 dager og har 67 km igjen til Basel. Det betyr at hans anslag var helt korrekt! Flinke mann :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar