onsdag 19. september 2012

Onsdag: Mannheim og Heidelberg


Vi har god tid og hadde hørt at Heidelberg skulle være verdt et besøk , så i dag lot vi syklene stå og tok trikken til Heidelberg, en trikketur på 25 km! Landskapet rundt Mannheim er helt flatt, men da vi nærmet oss Heidelberg, dukket bergene opp.

Etter litt leting fant vi Altstadt og gikk den 1,6 km lange Hauptstrasse - det er den lengste fotgjengersonen i Europa. ( http://rhein-neckar-wiki.de/Hauptstra%C3%9Fe_(Heidelberg) ) Den endte opp foran det gamle rådhuset der bildet av Marit er tatt:

I Heidelberg er det en funiculare bane – just som Fløibanen -  som går opp til slottet og videre til Königsstuhl på 550 moh. Banen er todelt med en moderne del først og så en bane der de har beholdt de gamle vognene fra begynnelsen av 1900-tallet. Dette var en gigantisk opplevelse, særlig den gamle delen opp til Königsstuhl.  Som kjent var denne delen av banen stengt ett års tid av sikkerhetsmessige grunner, men etter at vognene ble sendt tl Sveits der understellet ble oppgradert til moderne standard, ble banen åpnet igjen. (http://de.wikipedia.org/wiki/Heidelberger_Bergbahn)

På toppen av banen var det en fantastisk utsikt over Neckar-dalen og det flate slettelandet mellom Neckar og Rhinen, og vi kunne se vestover helt til Frankrike. Und morgen geht es weiter bis nach Karlsruhe, men vi bruker vel to dager.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar