mandag 10. september 2012

Mandag – Kassel er Tysklands største veikryss

Rekognoseringen var vellykket. VI fant en nedlagt jernbanelinje ut av Göttingen. Den var lang – ca 12 km – og det gikk oppover hele tiden. På dårlig pukk og grus. Men vi fikk mye igjen. Etterpå var det mye nedover og plutselig åpenbarte det seg et landskap som en symfonie av Schubert:

Schuberts fullendte


Deretter kom vi til Hannover Münden som var en nydelig liten by og der Christian fikk svar på det han har lurt på: Hvor er elven Wesers utspring? Svaret viste seg å være at elvene Werra og Fulda renner sammen nettopp i Hannover Münden og skifter navn til Weser. Det er det veserlige! Her fant vi også kartet som gav svar på det vi itte kainn – veien til Bad Hersfeld. Det viste seg å være meget enkelt – vi bare følger Fulda Fernradweg:

Og det gjorde vi til Kassel og ville komme oss litt videre. Men etter ca 5 km punkterte Marits sykkel og alt måtte omkalfatres. Vi fikk god hjelp på en pub ved elven, men på grunn av Dokument 2012 var det ingen plasser i noe herberge. Vi bestemte oss derfor for å toge til Bad Hersfeld, Marit med sykkel og gabasje tok drosje til Hauptbahnhof, mens Christian sylet attende. Men han syklet rett forbi et hotell og tenket at det man kan jo spørre. Og svaret var at de hadde ett ledig doppelzimmer som straks ble bestilt. Og Maruits sjåfør har allerede vist henne en Fahrraddoktor. Så nå skal vi finne oss et spisested i Kassel (som for øvrig er en trikkeby!!).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar