tirsdag 18. september 2012

Mandag og tirsdag– Frankfurt-Mainz-Gernsheim-Worms-Mannheim

Atter en deilig dag med 23 grader og nesten vindstille. Vi syklet først fra Frankfurt langs Main til Mainz som ligger på vestsiden av Rhinen akkurat der Main renner sammen med Rhinen. Sykkelruten både inn i og ut av Frankfurt var idyllisk og lett å finne. Deretter syklet vi på vestsiden av Rhinen i et nydelig vindruelandskap og måtte sjekke høsten som bildet viser (druene var dessverre ikke helt modne enda):



Etter en pause fortsatte vi til en ferge over til østsiden igjen i en liten by som heter Gernsheim.  Der fant vi et dyrt og dårlig hotell, men også en kjempe­koselig uterestaurant ved bredden av Rhinen og med utsikt til fergen:

Her ble vi sittende sammen med et tysk par som hadde syklet meget og også vært på fottur i Jotunheimen.  De var spesielt imponert over de norske turisthyttene der man bare tar den maten man trenger og betaler!  Og Christian fikk høre at han snakker utmerket Deutsch (noe han ikke helt tror selv).

Når vi se bort fra prologen fra Storhaug til Risavika, er dette sykkelturens tjueåttende dag og det er på sin plass med en liten oppsummering:  Vi har opptrådt helt bibelsk og holdt hviledagen hellig – vi har hatt Ruhetag i Vejle, Hamburg, Göttingen og Frankfurt – alltid på en søndag.  Det gir 24 sykkeldager og tilsammen 1555 kilometer, dvs. 64,8 km. pr. sykkeldag.  Etter vår egen mening et rimelig anstendig gjennomsnitt og problemet er at vi kommer for fort frem. 

Tirsdag hadde vi en pause i Worms – der Martin Luther som kjent ble erklært fredløs av Riksdagen i 1521 (http://no.wikipedia.org/wiki/Riksdagen_i_Worms) - før vi fort­satte til Mannheim i 29 grader!! Her var det store konferanser på gang, så på turistinformasjonen fikk vi høre at fra september til desember er det ikke så smart å være så spontane som vi er. Likevel, med god hjelp fra damen på turistinfoen, fant vi et rom på et meget sentralt beliggende hotell og skal bo her i to netter slik at vi kan gjøre en avstikker til Heidelberg.

1 kommentar:

  1. FANTASTISK å følge Dere, så utrolig flinke Dere er!!
    Savner deg på jobb Marit, men unner deg og Christian dette friåret!!
    Nyt ferden videre, følger spent med...;-)

    SvarSlett