søndag 9. september 2012

Torsdag – Gjennom eng og åker til Hannover


I dag har vi delvis fulgt Leine Radweg. Den slynger seg gjennom landskapet og vi syklet ca dobbelt så langt som det er å kjøre langs veien fra Steinhude. Men stille og vakkert var det selv om deler av veien var fast grus. Det virker som vi av og til er på to forskjellige turer: Christian vil som oftest fortest mulig frem, mens Marit vil sykle i landlige omgivelser og kan godt bruke litt lenger tid. Heldigvis klarer vi å være venner og vel forlikte likevel. Vi leser kart og skilt og diskuterer hva som er best i hvert tilfelle. Etter å ha syklet 4-5 mil i rolige omgivelser, er nok også Marit mest interessert i å komme frem til målet!

Hannover er en storby med Stadtbahn og S-Bahn, og store parker og brede gågater. Sentrum består stort sett av moderne bygninger og de har bygget ut et ganske omfattende U-bahn nett de siste årene. Marit har vært her som reiseleder på bussturer på 80- og 90-tallet og kjenner seg nesten ikke igjen.

Hannover har – som de fleste større tyske byer – hatt et omfattende trikkenett, blant annet helt til nabobyen Hildesheim!  Dette nettet er senere bygget om til Stadtbahn på samme måte som i Stuttgart.  Man har tatt det beste fra to verdener, i sentrum går trikken under bakken som en U-Bahn, mens den lenger ute er en vanlig trikk.  En av oss skulle nok gjerne vært her en fjorten dagers tid for nærmere undersøkelse, men det går nok ikke om vi skal komme frem i tide.  Derfor vises det til http://de.wikipedia.org/wiki/Nahverkehr_in_Hannover. 



For geografisk og historisk interesserte: http://de.wikipedia.org/wiki/Hannover

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar