søndag 9. september 2012

Fredag-lørdag: Hannover-Göttingen

Fredag tok vi ut av Hannover på masse småveier. Det hender at folk stopper og spør om de kan hjelpe oss med veien når de ser at vi leser kart og ser litt usikre ut. I Hannover var det en dame som stoppet og hun var meget begeistret da hun hørte at vi var fra Norge. Hun hadde reist med Hurtigruten og hennes favorittskip var M/S «Lofoten». Det ble nesten forbrødring på gaten da hun hørte at det var Marits forvoritt også, og hun var ganske fortvilet over at skipet antakelig snart blir tatt ut av trafikk: Da vil ikke hun reise mer!

Det var en ganske fin vei ut av Hannover, men etterhvert slitsomt med grus og trerøtter gjennom skog og langs masse vann.  Vi har gjort en viktig erfaring:  Ut av byene er skiltingen dårlig – meget dårlig!  De skiltene som er der, står alltid i selve krysset der du skal ta av, og de er som regel dekket av ulike buskvekster.

Men vi kom etterhvert til Alfeld (70 km) som var en koselig liten by med masse gamle bindingsverkhus – akkurat som på omslagene på lærebøker i tysk.

Gammelt hus i Alfeld


Dessverre lå «hotellet» tre kilometer fra byen og opp en bakke – det er ganske tøft med sju mil i beina.  Vi fikk likevel sett oss litt om og syklet hjem i mørke oppover bakkene.

Lørdag ble også en sykkeldag – 80 km til Göttingen.  Stoppet i Einbeck som også er en typsk tysk by med en koselig Altstadt. For de ornitologisk interesserte (hvis det skulle være noen), så har vi sett to store gåseflokker samlet på jordene ved vann vi passerer. De er nok på trekk sørover – akkurat som oss!

Imorgen har vi Ruhetag i Göttingen og litt lenger sør Göttingen slutter sykkelguiden vi har brukt fra Hamburg.  Nå må vi finne ut hvordan vi kommer oss til Bad Hersfeld der neste guide begynner.  Marit vil spørre i turist­infor­masjonen etc., mens Christian vil stikke ut kursen med kompasset og bare peise på.  Vi får se hva det blir til – Marit skremmer med høye fjell!!

Etter tre uker er vi altså kommet 1130 kilometer fra Hirtshals og det er vi ganske stolte av.  Vi har med oss et 17. mai-flagg festet til Christians tilhenger og det bringer oss i kontakt med tyskere som har bodd i Norge og nordmenn som bor i Tyskland.  Senest idag kom det en bort og snakket norsk med oss – han hadde bodd i Tønsberg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar