lørdag 15. september 2012

Fredag: Lauterbach-Altenstadt – en skikkelig nedtur

Oppturen fra Lauterbach var som forventet – lange, men slake motbakker.  En kraftig motvind gjorde det enda tyngre og vi var temmelig slitne da vi kom til toppen – ca. 550 moh.  Her fikk vi mat og hvile før vi satte utfor.  Og det ble en ordentlig nedtur – på ca. tre mil gikk det jevnt nedover til ca 150 moh. og vi brukte bare litt over en time på turen.  Dessverre gjorde motvinden det atskillig kjøligere enn det ellers ville vært og de siste kilometrene på flat mark til Altenstadt ble også nokså tøffe.

På veien oppover kom vi forbi flere slott og borger bl.a. Schloss Eisenbach:


For geologi-interesserte: Vogelsberg er et vulkanområde og det største i Midt-Europa.  Det har ikke vært en enkelt vulkan her, men en rekke vulkaner.  Land­skapets opprinnelse har også ført til at den sykkelvei vi fulgte, heter Vulkanradweg.  De spesielt interesserte vises til http://de.wikipedia.org/wiki/Vogelsberg der dette kartet er hentet fra:


I Altenstadt har vi funnet oss et koselig Hotel Garni. Og imorgen går turen videre.  Hvis vi vil, kan vi rekke Frankfurt (am Main) allerede i morgen.   Men vi legger kanskje løypen noe mer syd i retning Mannheim.  Dessuten har vi et stort problem:  Vi kommer altfor fort frem!!  Siden vi skal reise fra Frankfurt til Oslo neste mandag, er vi egentlig en hel uke for tidlig ute.  Vi håper derfor å få leid en ferieleilighet e.l. i Mannheim-området i midten av neste uke og ta livet med ro noen dager.  Vi får se – «alt ordner seg til det beste i den beste av alle verdener» som Voltaire skal ha sagt.  Men restauranttilbudet i Altenstadt bør vi ikke skrive noe om – det er utvilsomt ikke det beste i den beste av alle verdener!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar