søndag 30. september 2012

Lørdag-søndag: Breisach – Basel

Vi lot oss lure av tyske sykkelskilt!  Ut av Breisach fulgte vi de blå skiltene med Rhein Radweg, men etterhvert skjønte vi at de gjaldt avstikkeren til Freiburg.  Etter mye om og men, gjennom skogsveier og sumper, fant vi til slutt den rette veien langs Rhinen. Men det var ikke kjekt å oppdage at vi hadde syklet 27 kilometer og nå befant oss 7 km fra utgangspunktet!! Og da vi kom til grensebyen Weil am Rhein, var sykkelstien inn i Sveits sperret. Vi måtte følge bilveien, men det gikk heldigvis greit og vi ble ikke stoppet av grensevaktene. Derfor ble også lørdgens tur til Basel på 90 km - ikke 65 som kartet fortalte. Vi kom frem etter at turistinfoen var stengt, så vi måtte tråle litt etter hotell. Basel er ingen billig by, men vi fant et akseptabelt og sentralt hotell i Kleinbasel som er den delen som ligger på øst/sørsiden av Rhinen. For de som vil vite mer om Basel: http://no.wikipedia.org/wiki/Basel

Søndagen ble brukt til sightseeing med trikk, det var faktisk en trikketur som var anbefalt til dette formålet i en brosjyre på hotellet. Vi fikk også et kort som ga oss gratis og ubegresent adgang til trikker og busser i Basel. Vi fikk reist med en liten passasjerferge som henger i en kabel og blir drevet av strømmen (som er ganske sterk) i elven:
Vi var også på museum og så på resultat av ekspedisjoner fra 18- og 1900-tallet til fjerntliggende steder som Papua New Guinea og Kamerun.  I tillegg har vi tutlet litt rundt og sett mange flotte bygg, bl.a. rådhuset fra som ble påbegynt i 1501:

Rathaus - Basel


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar