søndag 2. september 2012

Søndag: Turister i Hamburg

Dette har sykkelmessig sett vært en slapp dag. Vi har brukt syklene til å komme oss rundt med. I tillegg har vi vært på Stadtrundfahrt med buss, besøkt Das Internationale Maritimes Museum, syklet rundt Aussenalster og gått gjennom "Planten und Blomen". Noe for enhver smak med andre ord. Bussturen var interessant, men vi gikk nok glipp av en del opplysninger da guidingen bare foregikk på tysk. Museet var virkelig flott med masse opplysninger om skipsfart og -bygging gjennom  tidene og i ulike kulturer. Christian var ganske forferdet over at modellen av hurtigruteskipet Finnmarken hadde feil farge på skorsteinen. Ellers imponerte den kjempestore legomodellen av MS Queen Elisabeth II som ble bygget på Hamburgverftet Blohm und Voss (originalen altså - modellen er nok bygget på museet). På Alster var det fullt av seilbåter, noen robåter og vannsykler (det er ikke tillatt med motorisert ferdsel på vannet her), og langs bredden krydde det av folk som var på tur eller hadde slått seg ned på gresset. Parken "Planten und Blomen" (den heter faktisk så, det er ikke skrivefeil), var vakker selv om det er sensommer.



I morgen går vi løs på Leine-Heide-Radweg over Lüneburger Heide nach Hannover und Göttingen.

2 kommentarer:

  1. Hei Marit og Christian!
    Spenstige og modige folk!Du hendelse! Me er "med dykk" på ferda sørover!Eg les høgt og Olaug lyttar!Dei fyldige og interessante reisebreva inspirerar! Kanskje salar eg på meg neste år og legg av stad nedover! God tur vidare! Olaug helsar! Terje

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Terje! Kjekt å høre fra deg og kånå. Vi er allerede kommet til Hannover så nå går det unna! Dvs de to siste dagene har vi vært litt late og syklet ca 5 mil daglig, mest for å få tid til å se oss litt om og det har vi fått. Fortsatt strålende sommervær her!

      Slett