lørdag 20. oktober 2012

Fredag: Ny rekord – antakelig den siste



Vi hadde bestilt hotell i Bologna og måtte derfor sykle helt fram idag, og det klarte vi! Det ble 123 km til sammen og vi tilbrakte over 7 timer på sykkelsetet. Det er antakelig den siste rekorden, for nå kommer det nye fjell!

Dessverre viste det seg ganske umulig å finne de samme fine småveiene som dagen før. Det var nok en gang svært dårlig skiltet og selvom vi stoppet minst 30 ganger for å sjekke med kartet, tok vi feil av veien flere ganger.  Enda vi ikke syklet på hoved­veiene, var det til dels vodsom trafikk.  Følelsen av å sykle med livet i hendene var der hele tiden:  Veiene var praktisk talt uten skuldre, den hvite midstripen gikk helt ut på asfaltkanten.  På høyre side var det stort sett grøfter med 50-100 cm dybde, og til venstre durte personbiler og store trailere forbi i 70-100 kmt.  Vi ankom Bologna etter mørkets frembrudd og måtte sykle de siste kilometrene med lykt i en sterkt trafikert bygate. Skjønt det var ikke så skremmende, for her var det flere syklister og mulighet til å sykle i bussfiler. Hotellet ligger sentralt i gamlebyen og ser riktig greit ut.

Vi har bestemt oss for å være her en dag ekstra og oppsøke turistinformasjonen i morgen for å få tips til sykkelveier oppover i Appeninnene og over til Firenze som er staden Marit drøymer om. Men vi er skeptiske til trafikkforholdene og sikkerheten – Italia er landet med Europas høyeste trafikkdødelighet!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar