fredag 5. oktober 2012

Torsdag: Langs Bodensee

Dagen opprant med strålende sol og det gav oss en fantastisk utsikt over Bodensee og særlig alpene som ligger øst for sjøen.  Det var mange topper å se når vi var på langt hold, men etterhvert som vi nærmet oss, var det bare de nærmeste som var synlige.  Etterhvert skyet det til fra vest, men vi klarte å holde oss foran nedbøren som bredte seg innover.

Vi syklet langs sørsiden av Bodensee helt til vi kom til Altrhein som er det gamle elveutløpet – idag er Rhinen kanalisert ut i Bodensee noe lengre øst. På veien syklet vi forbi et par menn i sykkelutstyr som stod og studerte noe veiarbeid. Da vi passerte, ropte en av dem «Hei, er dere nordmenn?». Det viste seg at de var 4 stykker som skulle sykle rundt Bodensee. De hadde leid seg sykler i Bregenz i Østerrike og skulle tilbake dit. De var imponerte over vår tur.
Fra Rorschach dreide vi sørover inn i Rheinthal som vi skal følge helt til vi kommer oss over Alpene. Christian tørrtrener med å synge «Napoleon med sin hær», men det spørs hvordan det går med denne hæren som består av to generaler og ingen soldater!

Hvis noen synes det er noe kjent med navnet Rorschach kan vi vise til denne lenken: http://en.wikipedia.org/wiki/Hermann_Rorschach

Vi valgte å sykle over i Österreich for å finne overnattingssted. Det var ganske dyrt i St Margrethen i Sveits, og MYE billigere i Höchst (Ö) bare noen få kilometer unna! Mens vi satt og spiste om kvelden, tok nedbøren oss igjen. Som de heldiggriser vi er, betydde det ingenting siden vi allrede hadde funnet ly for natten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar