søndag 21. oktober 2012

Lørdag: Bologna – FINITO - THE END

Vi satte syklene inn på hotellet og låste sykkeltilhengeren til en kjetting rett utenfor.  Midt i Bologna og vi så til at den var godt låst da vi gikk inn på hotellet kl 2200.  Lørdag morgen var tilhengeren borte!  Vi trodde ikke våre egne øyne, men det var den.  Tyvene hadde til og med ryddet etter seg og tatt med seg den ødlagte sykkellåsen!  Det er ordentlige kjeltringer i Italia!  Da det også viste seg umulig å oppdrive en forretning som solgte sykkelvesker og damen på turistinfo’en ristet på hodet da vi spurte etter gode sykkelveier til Firenze, var saken avgjort:  Marit og Christians sykkeltur startet i Hirtshals og sluttet i Bologna, Italia – 2919 kilometer på 44 sykkeldager som gir et snitt på 66,3 km pr. sykkeldag.  Det er vi ganske godt fornøyd med. Vi har hatt en strålende tur med mange flotte opplevelser underveis og mange gode minner. Litt trist at den skulle ende slik.

Bologna
Vi klarte å politianmelde tyveriet til tross for at politibetjentene ikke kunne et ord engelsk eller tysk og politimannen bare ristet på hodet.  Men da vi brukte noen tyske gloser, grep en dame i køen inn og hun snakket godt tysk.  Hun tolket for oss og forklarte at vi trengte anmeldelsesskjemaet til forsikringsselskapet, og da gikk politimannen med på å ta imot en anmeldelse.  Det viste seg at PC’en hans kunne tysk så vi fikk kopi av anmeldelsen både på italiensk og tysk.  Deretter bestilte vi togbilletter til Firenze på søndag og hotell søndag – tirsdag. Vi har billetter hjem fra Roma på lørdag for fra tirsdag til fredag skal vi besøke Thomas og Kate i Lugnano. Det gleder vi oss til.

Sykkelbloggen vil nok dabbe noe av, men det kommer litt mer før vi er hjemme for vi skal sykle ca en mil fra nærmeste stasjon til huset i Lugnano.  Og til neste gang har vi en quiz for de samferdselsinteresserte:  Hva er det Bologna og Bergen har felles?  Svar i neste blogg.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar