lørdag 13. oktober 2012

Fredag: Vi kom over oss over Alpene!

Værmeldingen tilsa at enten klarer vi det idag, eller vi kan ligge i Hinterrhein lørdag ettermiddag/kveld, se vinteren komme og snøen begynne å legge seg i San Bernardino-passet.  Da ble valget enkelt.  Selvom vi ble uttrykkelig advart, satte vi igang kl 0830.

Først var det et nytt gjel med 400 meters stigning og det gikk forbausende bra.  Deretter gikk det innover dalen – fra 1400 til 1600 meter – med noen mindre og mindre landsbyer til vi kom til tunnelinnløpet ved Hinterrhein.  Her startet vi kl 1100 på god, asfaltert vei – nesten uten trafikk.  Det var tungt, veldig tungt, men vi klarte det!  Ca kl 1300 var målet nådd og noen hyggelige tyskere tok bilde av de stolte Alpe-erobrere.




Og deretter gikk det nedover og nedover.  Etter en lunsjstopp i lands­byen San Bernardino, gikk det mer nedover og nedover¸helt til vi nådde Bellinzona som ligger ca 270 meter over havet!  Den er hoved­staden i den italienstalende kantonen Tessin/Ticiono og alle snakker italiensk her – noen kan litt tysk og på hotellet kunne man engelsk.  Selvom det gikk mye nedover, ble det over 90 kilomter bortover og vi bra slitne.

I Bellinzona slutter planleggingen – nå har vi ingen sykkelreisebøker lenger og heller ingen ordentlige kart.  Det eneste vi vet er at det er ca 700 km fra Lugano til Roma og at det er dårlig med sykkelveier.  Så her må vi begynne å improvisere – og det på et språk ingen av oss kan! (Og en av oss ikke liker og slett ikke vil lære).  Men det går vel på en måte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar