lørdag 6. oktober 2012

Fredag: Rheintal og Liechtenstein

Vi startet tidlig i noe motvind, men vinden avtok etterhvert og solen varmet mer og mer. Rheintal (http://de.wikipedia.org/wiki/Rheintal_(Alpenrhein))  er en vid dal med høye fjell på begge sider. Akkurat som i Norge har man ryddet høyt til fjells og bygget små utløer og hatt dyr på beite.  Slik at vi kunne si til hverandre: «Nei og nei for en flott natur – akkurat som på Sunnmøre!».

Vi bestemte oss for å avlegge fyrstedømmet Liechtenstein (bilkjennetegn FL) et besøk og krysset elven og syklet til Vaduz. Der fikk vi sett fyrstborgen,  tatt noen bilder, kjøpt postkort med fyrsten og hans fyrstinne (de bruker sveitserfranc) før vi syklet videre over elven og inn i Sveits igjen. Ingen grensemarkeringer annet enn at de to nasjonenes flagg vaiet over hver sin ende av broene. Liechtenstein er en merkelig anakronisme – her sykler vi en dal med lik bebyggelse på begge sider og folk som snakker det samme språk, og så er plutselig tre mil på den ene siden en egen stat – til og med med i EØS!
Enkel trebro over Rhinen, fyrsteborgen i Vaduz i bakgrunnen

Etter hver ble det riktig varmt og godt og etter 6 mils sykling stoppet vi i Sargens der dalen deler seg i to. Her var det flott utsikt over dalen fra Schloss Sargens, bebyggelsen øverst bak er en del av Liechtenstein:


Og nå er det bare tre mil igjen til Chur - staden vi drøymer om.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar