fredag 26. oktober 2012

Søndag – lørdag: Firenze – Lugnano – Fiumicino

Først svar på spørsmålet fra forrige gang – det var meget enkelt: Begge byer har trolleybusser.

Syklene får slappe av på toget
Vi tok tog til Firenze søndag og bodde på et sentralt og meget rimelig hotell i to dager. Vi fikk sett Uffizzi-galleriet, Ponte Veccio og katedralen og syklet litt rundt i byen.  Den er ganske full av turister også på denne tiden. Det var heldigvis flott vær og deilig å sitte ute i mørket om kvelden.

Tirsdag reiste vi videre med tog for å besøke Thomas (og Kate) i Lugnano, en liten by i fjellene i Umbria. Vi syklet fra stasjonsbyen og til huset, det var ca 9 km og 250 høydemeter, men hva er det for to som har krysset Alpene? Været har også disse dagene vært nydelig og vi har hygget oss ute i hagen under oliventrærne og delvis måttet sitte i skyggen om dagen. Vertskapet har tatt oss med på sightseeing i flere småbyer i gråstein på fjelltopper i Umbria og vi har blitt traktert med deilig italiensk mat og vin.  (Christian får ikke lov å skrive hva han mener om Italia, spaghetti og italienere på bloggen – her er det ingen ytringsfrihet).

I skrivende stund sitter vi på et flyplasshotell i Fiumiciono utenfor Roma. Vi tok tog til flyplassen og fikk satt sykler og mesteparten av bagasjen på en betjent oppbevaring der. I morgen reiser vi hjem! Og vi får en myk overgang til norsk vær, temperaturen er sunket til 15 grader og det er deilig regn!  Ordentlig vått regn. Nå gleder vi oss til å komme til Norge og spise knekkebrød med brunost til frokost. Første overnatting blir i Asker hos Marits mor, der har Christian bestilt kjøttkaker med brun saus, poteter og ertestuing til middag.


Med dette avsluttes sykkelbloggen vår.  Tusen takk til alle våre trofaste blogg-lesere. Takk for hyggelige kommentarer, e-poster og sms-er vi har mottatt underveis. Vi klarte å komme oss til Italia selv om det ikke ble Sicilia!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar