tirsdag 2. oktober 2012

Mandag: Atter en deilig dag – en ny og skinnende mulighet!

Siden vi skulle sykle videre idag, bedret været seg betraktelig i løpet av dagen.  Vi kom oss greit ut av Basel og skiltene er enda bedre enn i Tyskland:  Hvitt på rødt er meget lettere å se enn lysegrønt på hvitt! Landskapet har forandret seg, nå renner Rhinen i en dal med høye åser på begge sider og det er fortsatt en flott og stor elv.
Men det er også ganske flatt selvom vi ikke bare sykler på diker.  Men det stiger etterhvert – Basel er 260 moh og Laufenburg som vi nådde idag er 337 moh. Laufenburg ligger på begge sider av Rhinen og dermed også i både Sveits ogTyskland.  Det er en vakker by som kan anbefales.

Vi overnatter den tyske siden og fortsetter imorgen noen kilometer til. Og det er ingen ulempe – prisene er ca 60% av de sveitiske og vi forstår språket bedre!  Svitserdeutsch er ikke lett og i Basel valgte vi ofte å snakke engelsk med baseliskene!  http://de.wikipedia.org/wiki/Basilisk_(Mythologie)#Basel

Vi må legge til at i tyske Laufenburg fant vi Hotel Kranz – det beste hotellet vi har hatt på turen.  Et hotell med tradisjon tilbake til 1840, kjempehyggelig betjening og førsteklasses deutsche Küche.  Vi spiste godt og drakk godt og sov godt på et helt nyoppusset rom – til en pris av € 130.  Vi finner nok ikke noe bedre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar