mandag 15. oktober 2012

Lørdag-mandag: Lugano

Lørdag gikk det videre til Lugano og det viste seg at sykkelklatringens tid ikke er forbi.  Vi måtte opp ca. 300 meter på sterkt trafikert vei og etterhvert plaskende regnvær – det var ingen fornøyelse.  Men vi fikk metrene igjen og rant ned på andre siden – totalt 43 kilometer.

Lugano er mest kjent for Lugano-konvensjonen som regulerer verne­tinget i sivile tvister over landegrensene, men hittil har vi ikke klart å finne den noe sted i byen.  Men den finnes her:   (http://www.regjeringen.no/upload/JD/Vedlegg/Lugano_2007_endelig.pdf) Vi får spørre på turistinformasjonen imorgen!  Bortsett fra det er Lugano en ordentlig turistby som klatrer oppover fjellsidene fra Lugano-sjøen - den minste av de store innsjøene på grensen mellom Sveits og Italia.

Som vanlig holdt vi hviledagen hellig og koste oss i Lugano. Selvom været ikke var helt topp, var  vi var på båttur på sjøen helt til den italienske grensen og tok funicularbanen til San Salvatore toppen. (http://de.wikipedia.org/wiki/Monte_San_Salvatore).

Og mandag plasket det ned.  Vi skulle syklet til Como på en trafikert vei av ukjent kvalitet, men det har vi utsatt til imorgen – for første gang på hele turen har vi latt oss stoppe av været.  Så nå kjeder vi oss på hotellet mens det høljer ned.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar